Budgetcoaching

De budgetcoach leert u hoe u goed en verantwoord omgaat met geld. Zij helpt u evenwicht te brengen en te houden in uw inkomsten en uitgaven.

Heeft u geen zicht meer op uw inkomsten en uitgaven? Heeft u betalingsproblemen of beginnende schulden? Wilt u weer orde op zaken stellen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Schakel dan de hulp van een budgetcoach in.

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach is een adviseur voor iedereen die het zicht op zijn financiële huishouding kwijt is. Zij treedt op als tijdelijke hulp en brengt orde aan in de financiën. Zij maakt samen met u een budgetplan dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo ontstaat er een gezonde en blijvende balans tussen uw inkomsten en uitgaven. Ook leert u hoe u een goede thuisadministratie opzet.

Hoe werkt het?

De budgetcoach maakt een plan van aanpak afgestemd op uw persoonlijke situatie. Na het vrijblijvende intakegesprek kijkt u samen wat de budgetcoach voor u kan betekenen. Dit varieert van een eenmalig budgetadvies tot een langdurige begeleiding.

Is de stap voor u nog te groot om een afspraak te maken met de budgetcoach? Vindt u het moeilijk om hulp bij uw schulden te vragen aan de budgetcoach? Vraag dan om een eerste contact per e-mail of telefoon waarin u uw situatie uitlegt.

Het intakegesprek

Samen met u wordt gekeken welke problemen er spelen en wat de budgetcoach voor u kan doen. We maken afspraken over het te volgen traject.

De hulpfase

Er wordt een overzicht gemaakt van de inkomsten en uitgaven en indien er sprake is van schulden worden deze in kaart gebracht. De problematiek, financiële situatie en het budget worden hierdoor duidelijk. Ook wordt er samen met u bekeken of er nog regelingen zijn waar u recht op heeft. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om een bespaarcheck te laten uitvoeren om te kijken of er wellicht nog besparingen mogelijk zijn in de bedragen van uw vaste lasten.

Nazorg

Ook na het traject met de budgetcoach staat u er niet alleen voor. U staat ook dan altijd vrij om de budgetcoach te benaderen op het moment dat u een vraag heeft omtrent uw financiën.

Hoe vraag ik budgetcoaching aan?

U kunt een afspraak maken telefoonnummer (0299) 452 452 of per e-mail naar preventie@purmerend.nl