Budgetbeheer

Wilt u uw geldzaken op orde hebben of beter regelen? Dan is Budgetbeheer misschien voor u de oplossing. Budgetbeheer betekent dat uw geld voor u wordt beheerd en uw rekeningen voor u worden betaald. Het is bedoeld om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden. De regel is altijd dat u dit zelf leert te doen.

Wilt u meer weten over wat budgetbeheer is en hoe wij u kunnen helpen? Bekijk dan de video Budgetbeheer.

Hoe werkt budgetbeheer?

Bij budgetbeheer komt uw inkomen binnen op een aparte rekening. U ontvangt per week of per maand een afgesproken bedrag voor dagelijkse uitgaven. U maakt hierover afspraken in een budgetplan.

In uw budgetplan worden uw vaste lasten opgenomen. Bijvoorbeeld huur, gas, water, licht en verzekeringen. Deze worden via budgetbeheer betaald. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor uw eigen administratie. Budgetbeheer is meestal tijdelijk. Het stopt zodra u uw geldzaken weer op orde heeft.

Budgetbeheer en schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening onderzoekt tijdens het traject of iemand zijn of haar financiƫn zelf kan regelen. Om uw schulden op te lossen kan budgetbeheer als voorwaarde worden gesteld. Uw financiƫn moeten stabiel zijn en er mogen niet opnieuw schulden ontstaan.

De gemeente kan budgetbeheer als voorwaarde stellen, bijvoorbeeld als onderdeel van schuldhulpverlening of preventie.

Hoe vraag ik budgetbeheer aan?

Bel voor een afspraak (0299) 452 452, stuur een e-mail naar budgetbeheer@purmerend.nl of vul via onderstaande knop het aanmeldformulier in.

Aanmelden voor hulp