Gemeentelijk vastgoed

Op deze pagina vindt u het aanbod van gemeentelijk vastgoed. Het gaat om locaties (panden en gronden) die te koop, te huur of in ontwikkeling zijn.

Dit pand biedt 2 afzonderlijke ruimtes (circa 400 m2 en 300 m2) op de eerste verdieping die geschikt zijn voor maatschappelijke activiteiten, zowel gericht op jongeren als ouderen. We zijn op zoek naar 1 of 2 partijen die actief zijn in deze sector en graag een positieve invloed willen uitoefenen op het naastgelegen Buurthuis de Inval dat zich op de begane grond bevindt.

Objectinformatie

De beschikbare ruimtes zijn ruim, licht en volledig functioneel voor de beoogde activiteiten. Het pand heeft een goederenlift, wat het gemakkelijk maakt om benodigde materialen en apparatuur naar de eerste verdieping te verplaatsen. Er is geen personenlift aanwezig is. Dit betekent dat de toegang tot de ruimtes via de trap verloopt.

Een groot pluspunt is dat er geen of minimale aanpassingen nodig zijn om de ruimtes operationeel te maken. Dit betekent dat u snel van start kunt en uw diensten kunt aanbieden aan jongeren en ouderen die baat hebben bij maatschappelijke activiteiten. Een belangrijke factor in de selectie van de beste kandidaat is de verbinding met het Buurthuis de Inval en makkelijke inpasbaarheid van uw activiteiten in het pand.

Het pand heeft een gemeenschappelijke ruimte (circa 200 m2) die gelijk verdeeld wordt tussen beide partijen. De kosten voor de gemeenschappelijke ruimte worden evenredig verdeeld, waarbij elke partij de helft van de kosten draagt. De huurprijs is €95,- per vierkante meter per jaar. De overeenkomst gaan we graag aan voor een eerste periode van 2 jaar.

Termijn

Deze aanbieding blijft online tot 30 juli 2023. Na deze datum maken we een selectie van de geïnteresseerde partijen en nodigen de beste kandidaten uit voor een nadere kennismaking en bezichtiging van het pand. De locatie is per 5 augustus 2023 te huur.

Interesse?

Neem dan contact met ons op via e-mail vastgoed@purmerend.nl, ter attentie van de heer F. Wever, Accounthouder Vastgoed.

De gemeente biedt per direct een garagebox voor verhuur op de Van IJsendijkstraat 144D in Purmerend.

Objectinformatie

  • Oppervlakte: de garagebox heeft een houten verdiepingsvloer van in totaal 96m2
  • Huurprijs: € 790,- per maand exclusief btw

De huurovereenkomsten voor deze locatie kan bij aanvaarding worden aangegaan voor een periode van 2 jaar met een optie tot verlenging met 1 jaar.

De gemeente Purmerend biedt per 1 augustus 2024 het volgende object aan voor verhuur als atelier/bedrijfsruimte voor creatieve (bedrijfs)activiteiten.

Objectinformatie

De bedrijfsruimte heeft een netto-oppervlakte van 31,50 m2 en een bruto-oppervlakte van 41,1 m2, inclusief de gemeenschappelijke ruimte.

Huurprijs: € 364,16 inclusief btw, exclusief servicekosten ad. € 50,00 en kosten nutsvoorzieningen.

Criteria

Bij meerdere geïnteresseerden wordt gekeken naar de volgende criteria:

  • Volgorde melding interesse
  • Geschiktheid bedrijfsactiviteiten ten opzichte van overige gebruikers, waarbij een voorkeur geldt voor creatieve bedrijfsactiviteiten.

Interesse?

Neem dan per mail contact op met de accounthouder Maatschappelijk Vastgoed: Tess Boorsma, ts.boorsma@purmerend.nl o.v.v. Interesse atelier 1D.

Termijn

Twintig dagen na publicatie zal een huurder gekozen worden uit de ontvangen reacties. Als na voormelde termijn geen aanmeldingen zijn ontvangen, zal de gemeente overgaan tot onderhandse verhuur van het object.

Nieuwsbrief Gemeentelijk Vastgoed

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief om alle ontwikkelingen te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief