Gemeentelijk vastgoed

Op deze pagina vindt u het aanbod van gemeentelijk vastgoed. Het gaat om locaties (panden en gronden) die te koop, te huur of in ontwikkeling zijn.

Dit pand biedt 2 afzonderlijke ruimtes (circa 400 m2 en 300 m2) op de eerste verdieping die geschikt zijn voor maatschappelijke activiteiten, zowel gericht op jongeren als ouderen. We zijn op zoek naar 1 of 2 partijen die actief zijn in deze sector en graag een positieve invloed willen uitoefenen op het naastgelegen Buurthuis de Inval dat zich op de begane grond bevindt.

Objectinformatie

De beschikbare ruimtes zijn ruim, licht en volledig functioneel voor de beoogde activiteiten. Het pand heeft een goederenlift, wat het gemakkelijk maakt om benodigde materialen en apparatuur naar de eerste verdieping te verplaatsen. Er is geen personenlift aanwezig is. Dit betekent dat de toegang tot de ruimtes via de trap verloopt.

Een groot pluspunt is dat er geen of minimale aanpassingen nodig zijn om de ruimtes operationeel te maken. Dit betekent dat u snel van start kunt en uw diensten kunt aanbieden aan jongeren en ouderen die baat hebben bij maatschappelijke activiteiten. Een belangrijke factor in de selectie van de beste kandidaat is de verbinding met het Buurthuis de Inval en makkelijke inpasbaarheid van uw activiteiten in het pand.

Het pand heeft een gemeenschappelijke ruimte (circa 200 m2) die gelijk verdeeld wordt tussen beide partijen. De kosten voor de gemeenschappelijke ruimte worden evenredig verdeeld, waarbij elke partij de helft van de kosten draagt. De huurprijs is €95,- per vierkante meter per jaar. De overeenkomst gaan we graag aan voor een eerste periode van 2 jaar.

Termijn

Deze aanbieding blijft online tot 30 juli 2023. Na deze datum maken we een selectie van de geïnteresseerde partijen en nodigen de beste kandidaten uit voor een nadere kennismaking en bezichtiging van het pand. De locatie is per 5 augustus 2023 te huur.

Interesse?

Neem dan contact met ons op via e-mail vastgoed@purmerend.nl, ter attentie van de heer F. Wever, Accounthouder Vastgoed.

De gemeente biedt per direct een garagebox voor verhuur op de Van IJsendijkstraat 144B in Purmerend.

Objectinformatie

 • Oppervlakte: de garagebox heeft een betonnen verdiepingsvloer van in totaal 96m2
 • Huurprijs: € 810,- per maand exclusief btw

De huurovereenkomsten voor deze locatie kan bij aanvaarding worden aangegaan voor een periode van 2 jaar met een optie tot verlenging met 1 jaar.

De gemeente biedt per direct een garagebox voor verhuur op de Van IJsendijkstraat 144D in Purmerend.

Objectinformatie

 • Oppervlakte: de garagebox heeft een houten verdiepingsvloer van in totaal 96m2
 • Huurprijs: € 790,- per maand exclusief btw

De huurovereenkomsten voor deze locatie kan bij aanvaarding worden aangegaan voor een periode van 2 jaar met een optie tot verlenging met 1 jaar.

De gemeente biedt per direct 4 bedrijfsruimten (voormalig leslokalen en speellokaal) ter beschikking aan op de Mercuriusweg 2, 1443 VB in Purmerend.

Objectinformatie

 • 3 ruimten hebben ieder een oppervlakte van ca. 60 m2 en 1 heeft een oppervlakte van 74 m2. De ruimten kunnen individueel beschikbaar gesteld worden.
 • Het pand staat momenteel leeg in afwachting van sloopwerkzaamheden in het kader van herontwikkeling op deze locatie. De ruimten zijn beschikbaar tot 1 december 2024. Het pand heeft een gemeenschappelijke ruimte van circa 160 m2. Deze wordt gedeeld met de andere gebruikers.
 • Er bevinden zich meerdere toiletten in het gebouw, over gebruik en schoonmaak hiervan worden afspraken gemaakt in de gebruikersovereenkomst.

Criteria

De gebruiker moet voldoen aan de volgende criteria:

 • Heeft een sociaal maatschappelijk doel zonder winstoogmerk.
 • Het beoogde gebruik sluit aan bij de behoeftes in de wijk.
 • De gebruiker heeft bij voorkeur goede binding met de wijk.

Gebruikersinformatie

 • De ruimten worden tegen gebruikerskosten beschikbaar gesteld.
 • Gebruiker is slechts verantwoordelijk voor de gebruikerskosten, zoals gas, water, licht en schoonmaakkosten.
 • De afspraken over het gebruik worden in een gebruikersovereenkomst vastgelegd.

Termijn

Deze aanbieding blijft online tot 29 mei 2024. We beoordelen de partijen op volgorde van binnenkomst, waarbij getoetst wordt op bovenstaande criteria. Wij nemen contact met u op om te bespreken of u voldoet aan de gestelde criteria. De locatie is per direct beschikbaar tot 1 december 2024. Met deze openbare kennisgeving is het niet nodig een separate Didam-arrest publicatie te doen.

Interesse?

Neem dan contact met ons op via e-mail vastgoed@purmerend.nl, ter attentie van mevrouw F. Whittaker-Treffers, Accounthouder Onderwijshuisvesting en kinderopvanglocaties.

Nieuwsbrief Gemeentelijk Vastgoed

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief om alle ontwikkelingen te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief