Ontwikkeling Karekietpark

Het Karekietpark is een van de ontwikkelgebieden van Purmerend. De basisschool is uit zijn jasje gegroeid en de sporthal is aan vervanging toe. Daarom heeft de gemeente besloten een totale visie op het Karekietpark te maken. Het is de bedoeling dat alle voorzieningen die nu in het gebied zitten straks ook een plekje hebben. Zoals de biljartvereniging, de sporthal, het wijkcentrum en de sportschool.

Er gebeurt in het Karekietpark al veel: er is een nieuw gebouw voor het ROC gebouwd en er staan tijdelijke woningen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Visie

Samen met vele omwonenden en de organisaties in het Karekietpark hebben we een visie voor het gebied gemaakt. Hierin staat op welke plek de voorzieningen komen, in welke volgorde de nieuwe voorzieningen worden gebouwd en hoe het gebied eruit komt te zien. Op 23 september 2021 is de visie vastgesteld door de gemeenteraad. Hieronder vindt u de videopresentatie van de visie. Liever zelf de visie lezen? Op de website van de raad vindt u de volledige visie.

Vragen

Heeft u vragen over de visie of de ontwikkeling van het Karekietpark? Mail uw vraag naar karekietpark@purmerend.nl.

Wat voorafging

In november en december 2019 is door veel betrokken bewoners, eigenaren en huurders meegedacht over de toekomst van het Karekietpark. Op de pagina Wat hebben we al opgehaald leest u hun wensen en ideeën. We zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben in een online enquête in de zomer van 2020 aanvullende vragen gesteld aan de buurt. Lees de uitslag van de enquête. Veelgenoemde onderwerpen zijn: groen, voorzieningen, bouwhoogtes, parkeren, bereikbaarheid, de sporthal, de basisschool en het combineren van functies. Op basis van deze eerdere bijdragen is een conceptvisie gemaakt. Iedereen kon hierop reageren. 115 mensen hebben dat gedaan. Dit vindt u van de plannen voor het Karekietpark.

Hoe nu verder?

Op 23 september 2021 heeft de gemeenteraad de visie vastgesteld. Nu kunnen we aan de slag met de uitwerking van de ontwikkelingen van het gebied. Dat doen we samen met omwonenden en de organisaties in het Karekietpark. We beginnen bij het maken van een concreet plan voor de basisschool en de sporthal. Want die zijn urgent.