Aanleunwoning inschrijving

Een aanleunwoning is een zelfstandige huurwoning (gelijkvloers) in of in de buurt van een zorginstelling.

Inwoners van 75 jaar en ouder die in aanmerking willen komen voor een aanleunwoning, moeten ingeschreven staan bij Woonmatch Waterland of Woningnet.

Inschrijven

Om een 75+ aanleunwoning te krijgen moet u zich inschrijven bij Woonmatch Waterland. Dit is gratis.

Ook als verhuizen nu nog niet nodig is, is het van groot belang dat men zich inschrijft bij Woonmatch Waterland. Hoe langer iemand staat ingeschreven, hoe groter de kans wordt op een woning.

Om te controleren of men is ingeschreven, kan men contact opnemen met Woonmatch Waterland via telefoonnummer 088 17 18 190.

75+ aanleunwoningen Abel Tasmanplein

Wanneer men specifiek belangstelling heeft voor de 75+ aanleunwoningen op het Abel Tasmanplein (nabij Zuidland) moet men zich inschrijven op de website van Woningnet. Deze woningen zijn van woningcorporatie Rochdale en de toewijzing van hun woningen gaat via Woningnet.

Reageren

Als u wilt verhuizen moet u zelf actief zoeken en reageren op de aangeboden aanleunwoningen bij Woonmatch Waterland of Woningnet. Hiervoor geldt dat u 75 jaar of ouder bent.

Als men staat ingeschreven voor een aanleunwoning bij de gemeente, dan kan de opgebouwde inschrijfduur 'mee’ naar Woonmatch Waterland.

Hiervoor moet men contact opnemen met team Wonen van de gemeente nadat men zich heeft ingeschreven bij Woonmatch Waterland.

Dit geldt niet bij inschrijving voor een 75+ aanleunwoning van Woningnet.

Contact team Wonen

Tel.: 0299 452 555 (op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).

Als er geen computer of mobiele telefoon beschikbaar is of het is lastig om het digitaal te regelen, kunnen familie of bekenden wellicht helpen.

Is er niemand in de omgeving, bel dan met het Sociale wijkteam van Clup Welzijn via 0299 480 630. Zij helpen graag verder.