Leeghwaterpark

Het Leeghwaterpark is het stadspark van Purmerend. Als een ‘groene long’ verbindt het Leeghwaterpark een aantal wijken met elkaar. In maart kunnen omwonenden en bezoekers van het Leeghwaterpark meedenken over de invulling van het stadspark. De komende jaren bouwen we een hoop nieuwe woningen en dat is hard nodig. Dat maakt het extra belangrijk om na te denken over hoe we met z’n allen de openbare ruimte het beste kunnen gebruiken. Daarom roepen we iedereen op mee te denken over de indeling van het park.

De plannen voor het nieuwe Leeghwaterpark zijn niet helemaal blanco. Een bureau heeft al een visie opgesteld voor het park. Daarin is natuurlijk ruimte voor de plekken die nu al in het park te vinden zijn, zoals de skatebaan en de speeltuin. Er komt meer ruimte om regenwater op te vangen en voor de dieren en planten in het park. Daarnaast zijn er nog meerdere plekken waarvoor een invulling wordt gezocht. Denkt u mee?

Bekijk de plannen en geef uw mening in de vragenlijst op Storymaps. Druk op de knop op deze pagina om direct naar de vragen te gaan. Omdat in de enquête veel kaarten van het park staan, kunt u de enquête het beste op een wat groter scherm bekijken en invullen. Meedenken kan tot en met maandag 1 april.