Ondernemersloket
Heeft u vragen over ondernemen in de gemeente Purmerend? Of heeft u hulp of advies nodig?
Neem dan contact op met het ondernemersloket Purmerend via 0299 452 400 of stuur een e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl.
Schulden? Vraag om advies
Bent u ondernemer met financiële problemen of heeft u oplopende schulden privé en/of zakelijk? Twijfel niet en vraag hulp. Dit kan in een persoonlijk gesprek met een van de adviseurs van het Ondernemersloket. De adviseur helpt u om weer grip te krijgen op uw geldzaken. Een afspraak is gratis en verplicht u tot niets. Stuur een e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl of neem contact op via 0299 452 400. Meer informatie en tijden van het inloopspreekuur vindt u op de pagina Hulp voor ondernemers.
Om mensen met financiële zorgen zo goed mogelijk te helpen is gemeente Purmerend aangesloten bij de Nationale Schuldhulproute. Er is op de website geldfit.nl een test beschikbaar om meer inzicht te krijgen in uw financiële situatie. U ontvangt na het maken van de test tips en tools.
Kamer van Koophandel
Ook het adviesteam van de Kamer van Koophandel staat voor u klaar.
Op de rand van faillissement?
De WHOA biedt uitkomst. Met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kunt u zonder instemming van alle schuldeisers toch een akkoord bereiken op een schuldregeling. Check hoe dit akkoord werkt.
Financieel advies van andere, ervaren ondernemers
Via het platform Over Rood kunt u financieel advies krijgen van andere, ervaren ondernemers. De gemeente betaalt voor u het eerste gesprek. Is er een vervolgtraject nodig, dan bespreekt Over Rood met u wat nodig is. Kies op de website van Over Rood voor 'Amsterdam' en de juiste persoon neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
Bent u zzp’er of ondernemer met financiële problemen of heeft u oplopende schulden privé en/of zakelijk? We denken graag met u mee om uw situatie te verbeteren.
Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met een Bbz-consulent kunnen wij met u meedenken over uw situatie en over passende oplossingen. Dit kan leiden tot een Bbz-aanvraag voor een uitkering en/of een bedrijfskrediet of tot een IOAZ-uitkering.
Meer informatie en contactgegevens leest u op de pagina Hulp voor ondernemers.
Voor vragen daarover kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Via het Ondernemersloket Sancties Rusland krijgt u gratis ondersteuning en advies bij al uw vragen. Het loket is per telefoon, chat en mail te bereiken. Online zijn via de overzichtspagina rvo.nl/oekraine-rusland de actueelste informatie en de belangrijkste vragen en antwoorden te vinden.
Woont u in de gemeente Purmerend en denkt u na over het starten van een eigen onderneming? Wij helpen u graag op weg.
Via ons Startersloket kunt u zich optimaal voorbereiden op de start van een eigen onderneming. Het Startersloket biedt oriënteerde en startende ondernemers een online platform met veel praktische informatie, zoals een uitgebreid stappenplan, handige (reken)tools, kennisartikelen, blogs en ondernemersnieuws. Ook kunt u online trainingen volgen om meer te leren over het starten als ondernemer. Toch nog vragen? Neem dan per chat, mail of telefoon contact op met de ervaren ondernemersadviseurs van het Startersloket. Een goede start is het halve werk!
Meer weten? Ga naar Startersloket Purmerend
Agrariërs vormen een groot deel van de ondernemers in de gemeente Purmerend. Welke mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn en wat u moet regelen als u bijvoorbeeld wilt uitbreiden, leest u op de pagina Agrarisch ondernemen.
Stichting Ondernemersklankbord biedt gratis ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Bijvoorbeeld advies aan starters. Of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Ook staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. De adviseurs van het Ondernemersklankbord hebben in allerlei sectoren en branches gewerkt. Zij kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.
Met de subsidiewijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) kunt u als ondernemer snel zien of er voor uw plannen of investeringen subsidie beschikbaar is. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met subsidieadviseur van de gemeente Corine ten Hoope via 0299 452 452.
Dan kunt u terecht bij het WSP of Werkom.
- Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een samenwerkingsverband van de regionale gemeenten, waaronder Purmerend, en UWV. Het WSP werkt samen met veel partners op de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, uitzendbureaus, het onderwijs, diverse hulpverleningsinstanties en welzijnsorganisaties.
- Leer-werkbedrijf Werkom van de gemeenten Purmerend en Zaanstad werkt voor iedereen. Voor iedereen die werk zoekt, voor iedere werkgever die (extra) werknemers nodig heeft én voor iedere opdrachtgever die inclusief wil ondernemen.
Heeft u behoefte aan extra personeel, maar twijfelt u hierover omdat de loonkosten dan stijgen? Ontdek de subsidies en regelingen waarmee u de kosten van personeel aannemen beperkt.
Hoe kunt u er als werkgever voor zorgen dat de balans tussen werk en mantelzorg van uw werknemers op orde is en blijft? En dat ze zich bijvoorbeeld niet ziek melden, omdat ze knel lopen in de zorg? Gemeente Purmerend helpt u als werkgever daar graag bij: met gratis maatwerk. Heeft u vragen, bent u op zoek naar meer informatie over wat u kunt doen? Neem dan contact op met Katinka Ronde, mantelzorgregisseur van de gemeente via 0299 452 068 of stuur een mail naar ch.ronde@purmerend.nl.
Bijna iedere ondernemer met werknemers van 45 jaar en ouder heeft wel een mantelzorger in dienst. Iemand die voor ouders, grootouders, een partner of kind zorgt, die ziek is of een beperking heeft. Over het algemeen redden deze mantelzorgers zichzelf. Maar soms zijn er ineens veranderingen die zorgen voor een toename van de zorg en dan lopen ze vast. Zeker als dit in combinatie is met werk, een gezin, sport en sociale contacten. Hoe houdt uw medewerker dan de balans en hoe kunt u daarbij als werkgever helpen? Bijvoorbeeld om daarmee te voorkomen dat medewerkers zich ziek melden als ze eigenlijk niet ziek zijn. Maar met hun moeder naar het ziekenhuis moeten en daarmee willen voorkomen dat ze snel door hun vakantiedagen heen zijn. U kunt hierover in gesprek gaan met de mantelzorgregisseur. Maar u kunt ook uw werknemer naar haar doorverwijzen. Zij kijkt waar de knelpunten zitten en biedt ondersteuning op maat waar nodig. Zo blijft uw mantelzorger in balans en kan het werk gewoon doorgaan.
Als ondernemer is het belangrijk dat uw bedrijf onder de aandacht komt. In de gemeente Purmerend zijn er verschillende vormen van reclame mogelijk. Voor sommige uitingen heeft u een reclamevergunning nodig, voor andere niet.
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws vanuit de gemeente?
- Belastingen: gemeentelijke belastingen voor ondernemers
- Ondernemersplein: één antwoord van de overheid
- ZZP’er/freelancer: advies en informatie van de Kamer van Koophandel
- Bedrijf beëindigen: bedrijf stoppen in 10 stappen
- MKB Nederland
- Koninklijke INretail
- Koninklijke Horeca Nederland (KHN)
- Land- en Tuinbouw (LTO Nederland)