Ondernemersloket

Ondernemers uit de gemeente Purmerend die ondersteuning of advies willen kunnen contact opnemen met het ondernemersloket. 

Heeft u vragen over ondernemen in de gemeente Purmerend? Heeft u als ondernemer hulp of advies nodig? Neem dan contact op met het ondernemersloket Purmerend via (0299) 452 400 of stuur een e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl

Nederland is in ieder geval tot en met 14 januari 2022 in lockdown. Op de pagina Corona-informatie voor ondernemers vindt u als ondernemer informatie over het coronavirus en de daarbij horende maatregelen die vanuit de Rijksoverheid zijn opgesteld.

Wordt uw bedrijf getroffen door de coronamaatregelen?

Voor informatie over lokale en landelijke steunpakketten voor ondernemers gaat u naar de pagina steunpakket voor ondernemers. Hier vindt u ook links naar de verschillende brancheverenigingen voor ondernemers.

Informatie voor starters vindt u op de website van het Startersloket.

Het Zelfstandigenloket is een samenwerkingsverband tussen 12 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Purmerend. Het loket helpt zelfstandige ondernemers door onder andere de Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) uit te voeren. 

Meer informatie vindt u ook op de website van Haltewerk. 

Kunt u financieel advies gebruiken van andere, ervaren ondernemers? Dat kan op het platform Over Rood. De gemeente betaalt voor u het eerste gesprek. Is er een vervolgtraject nodig, dan bespreekt Over Rood met u wat nodig is. Kies op de website van Over Rood voor ‘Amsterdam’ en de juiste persoon neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Agrariërs vormen een groot deel van de ondernemers in de gemeente Purmerend. Welke mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn en wat u moet regelen als u bijvoorbeeld wilt uitbreiden, leest u op de pagina Agrarisch ondernemen.

Stichting Ondernemersklankbord biedt gratis ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Bijvoorbeeld advies aan starters of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Ook staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. De adviseurs van het Ondernemersklankbord zijn werkzaam geweest in allerlei sectoren en branches. Zij kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Met de subsidiewijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) kunt u als ondernemer snel zien of er voor uw plannen of investeringen subsidie beschikbaar is. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met subsidieadviseur van de gemeente Corine ten Hoope via (0299) 452 452.

Zoekt u personeel? Dan kunt u terecht bij het WSP of Werkom.

  • Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een samenwerkingsverband van de regionale gemeenten, waaronder Purmerend, en UWV. Het WSP werkt samen met veel partners op de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, uitzendbureaus, het onderwijs, diverse hulpverleningsinstanties en welzijnsorganisaties.
  • Leer-werkbedrijf Werkom van de gemeenten Purmerend en Zaanstad werkt voor iedereen. Voor iedereen die werk zoekt, voor iedere werkgever die (extra) werknemers nodig heeft én voor iedere opdrachtgever die inclusief wil ondernemen.

Als ondernemer is het belangrijk dat uw bedrijf onder de aandacht komt. In de gemeente Purmerend zijn er verschillende vormen van reclame mogelijk. Voor sommige uitingen heeft u een omgevingsvergunning nodig, voor andere niet.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws vanuit de gemeente?

Aanmelden nieuwsbrief