Ondernemersloket

Heeft u vragen over ondernemen in de gemeente Purmerend? Of heeft u hulp of advies nodig?

Neem dan contact op met het ondernemersloket Purmerend via 0299 452 400 of stuur een e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl.

Schulden? Vraag hulp!

Verkeert u als ondernemer in de financiële problemen? Twijfel niet en vraag hulp. Dit kan in een persoonlijk gesprek met de gemeente. De preventieadviseur schulden en armoede bij de gemeente en helpt u graag verder.

Om mensen met financiële zorgen zo goed mogelijk te helpen is gemeente Purmerend aangesloten bij de Nationale Schuldhulproute. Er is op www.geldfit.nl een test beschikbaar om meer inzicht te krijgen in uw financiële situatie. U ontvangt na het maken van de test tips en tools.

Of neem direct contact op via 0299 452 400 of stuur een mail naar ondernemersloket@purmerend.nl.

Kamer van Koophandel

Ook het adviesteam van de Kamer van Koophandel staat voor u klaar.

Op de rand van faillissement?

De WHOA biedt uitkomst. Met de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kunt u zonder instemming van alle schuldeisers toch een akkoord bereiken op een schuldregeling. Check hoe dit akkoord werkt.

Financieel advies van andere, ervaren ondernemers

Via het platform Over Rood kunt u financieel advies krijgen van andere, ervaren ondernemers. De gemeente betaalt voor u het eerste gesprek. Is er een vervolgtraject nodig, dan bespreekt Over Rood met u wat nodig is. Kies op de website van Over Rood voor 'Amsterdam' en de juiste persoon neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor vragen daarover kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Via het Ondernemersloket Sancties Rusland krijgt u gratis ondersteuning en advies bij al uw vragen. Het loket is per telefoon, chat en mail te bereiken. Online zijn via de overzichtspagina rvo.nl/oekraine-rusland de actueelste informatie en de belangrijkste vragen en antwoorden te vinden.

Woont u in de gemeente Purmerend en denkt u na over het starten van een eigen onderneming? Wij helpen u graag op weg.

Via ons Startersloket kunt u zich optimaal voorbereiden op de start van een eigen onderneming. Het Startersloket biedt oriënteerde en startende ondernemers een online platform met veel praktische informatie, zoals een uitgebreid stappenplan, handige (reken)tools, kennisartikelen, blogs en ondernemersnieuws. Ook kunt u online trainingen volgen om meer te leren over het starten als ondernemer. Toch nog vragen? Neem dan per chat, mail of telefoon contact op met de ervaren ondernemersadviseurs van het Startersloket. Een goede start is het halve werk!

Meer weten? Ga naar Startersloket Purmerend

Heeft u als ondernemer financiële steun nodig? De gemeente kan u mogelijk helpen met een Bbz inkomensaanvulling, Bbz bedrijfskrediet of een IOAZ-uitkering. Bbz en IOAZ zijn regelingen die bedoeld zijn voor ondernemers. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om Bbz of IOAZ te krijgen. Lees meer over Bbz en IOAZ en over de voorwaarden.

Bbz of IOAZ aanvragen

U kunt Bbz of IOAZ aanvragen bij uw gemeente. De gemeente heeft hiervoor informatie van u nodig. Voor Bbz of IOAZ moet u meer informatie aanleveren dan voor bijvoorbeeld de Tozo. Een Bbz of IOAZ aanvraag kost ook meer tijd. Doe de online check om te kijken of u voor Bbz of IOAZ in aanmerking komt.

Komt u volgens de Bbz-check mogelijk in aanmerking voor Bbz of IOAZ? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. Vul hiervoor uw postcode in op de website Krijgikbbz.nl. U wordt doorverwezen naar de pagina van Purmerend.

Agrariërs vormen een groot deel van de ondernemers in de gemeente Purmerend. Welke mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn en wat u moet regelen als u bijvoorbeeld wilt uitbreiden, leest u op de pagina Agrarisch ondernemen.

Stichting Ondernemersklankbord biedt gratis ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Bijvoorbeeld advies aan starters. Of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Ook staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. De adviseurs van het Ondernemersklankbord hebben in allerlei sectoren en branches gewerkt. Zij kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Met de subsidiewijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) kunt u als ondernemer snel zien of er voor uw plannen of investeringen subsidie beschikbaar is. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met subsidieadviseur van de gemeente Corine ten Hoope via 0299 452 452.

Dan kunt u terecht bij het WSP of Werkom.

  • Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een samenwerkingsverband van de regionale gemeenten, waaronder Purmerend, en UWV. Het WSP werkt samen met veel partners op de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, uitzendbureaus, het onderwijs, diverse hulpverleningsinstanties en welzijnsorganisaties.
  • Leer-werkbedrijf Werkom van de gemeenten Purmerend en Zaanstad werkt voor iedereen. Voor iedereen die werk zoekt, voor iedere werkgever die (extra) werknemers nodig heeft én voor iedere opdrachtgever die inclusief wil ondernemen.

Heeft u behoefte aan extra personeel, maar twijfelt u hierover omdat de loonkosten dan stijgen? Ontdek de subsidies en regelingen waarmee u de kosten van personeel aannemen beperkt.

Hoe kunt u er als werkgever voor zorgen dat de balans tussen werk en mantelzorg van uw werknemers op orde is en blijft? En dat ze zich bijvoorbeeld niet ziek melden, omdat ze knel lopen in de zorg? Gemeente Purmerend helpt u als werkgever daar graag bij: met gratis maatwerk. Heeft u vragen, bent u op zoek naar meer informatie over wat u kunt doen? Neem dan contact op met Katinka Ronde, mantelzorgregisseur van de gemeente via 0299 452 068 of stuur een mail naar ch.ronde@purmerend.nl.

Bijna iedere ondernemer met werknemers van 45 jaar en ouder heeft wel een mantelzorger in dienst. Iemand die voor ouders, grootouders, een partner of kind zorgt, die ziek is of een beperking heeft. Over het algemeen redden deze mantelzorgers zichzelf. Maar soms zijn er ineens veranderingen die zorgen voor een toename van de zorg en dan lopen ze vast. Zeker als dit in combinatie is met werk, een gezin, sport en sociale contacten. Hoe houdt uw medewerker dan de balans en hoe kunt u daarbij als werkgever helpen? Bijvoorbeeld om daarmee te voorkomen dat medewerkers zich ziek melden als ze eigenlijk niet ziek zijn. Maar met hun moeder naar het ziekenhuis moeten en daarmee willen voorkomen dat ze snel door hun vakantiedagen heen zijn. U kunt hierover in gesprek gaan met de mantelzorgregisseur. Maar u kunt ook uw werknemer naar haar doorverwijzen. Zij kijkt waar de knelpunten zitten en biedt ondersteuning op maat waar nodig. Zo blijft uw mantelzorger in balans en kan het werk gewoon doorgaan.

Als ondernemer is het belangrijk dat uw bedrijf onder de aandacht komt. In de gemeente Purmerend zijn er verschillende vormen van reclame mogelijk. Voor sommige uitingen heeft u een reclamevergunning nodig, voor andere niet.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws vanuit de gemeente?

Aanmelden nieuwsbrief