Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering

Op deze pagina leest u meer over de voorwaarden om gebruik te maken van de MeerDoen-regeling Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering. Voor de collectieve verzekering heeft de gemeente afspraken gemaakt met Zilveren Kruis Achmea en Univé. Voor alle verzekeringen geldt dat u korting krijgt op de premie en u geaccepteerd wordt zonder medische keuring.

  • Om gebruik te maken van de collectieve verzekering bent u verzekerd bij Zilveren Kruis of Univé.
  • Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt Inkomensgrenzen.
  • Uw vermogen bedraagt niet meer dan de voor u geldende norm.

Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden? Neem dan contact op met de afdeling MeerDoen via telefoonnummer 0299 452 452.

  • Bent u al collectief verzekerd via de gemeente? Dan hoeft u niet opnieuw een aanvraag te doen.
  • Als u verzekerd bent bij Zilveren Kruis of Univé, voldoet aan de voorwaarden en nog niet collectief verzekerd bij de gemeente, kunt u een aanvraag indienen en een keuze maken uit een van de aanvullende verzekeringen.
  • U moet een kopie van uw polis mee sturen bij de aanvraag.

Verzoek aanvraagformulier MeerDoen-regeling

Neem over de aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis contact op via de website zilverenkruis.nl of het telefoonnummer 071 751 0033. Neem voor meer informatie over de aanvullende verzekeringen van Univé contact op via de website unive-noordholland.nl/gemeentepakket-purmerend of het telefoonnummer 072 527 7622. Houd er wel rekening mee dat een goedkopere aanvullende verzekering betekent dat u misschien kosten zelf moet betalen, omdat die niet worden vergoed.

Dan heeft u keuze uit 3 soorten aanvullende Optimaal verzekeringen.

Dan kunt u kiezen uit Univé Compact of Univé Compleet.

Dan kunt u vanaf half november tot uiterlijk 31 december 2023 overstappen en daarna een collectieve aanvullende verzekering via gemeente Purmerend afsluiten.

Tip: vergelijk de aanvullende pakketten met elkaar om erachter te komen welke verzekering het best bij u past. Het afsluiten van een ziektekostenverzekering is maatwerk.