Streekproducten, lekker van dichtbij!

Wist je dat uw avondeten gemiddeld een afstand van maar liefst zo’n 30.000 kilometer aflegt voordat het op het bord ligt? Dat hoeft helemaal niet! Want onze Beemster is een waar voedselparadijs.

De Beemster kaas kennen we allemaal. Maar wat dacht u van spruitjes, aardappels, honing, appels, peren, uien, pompoenen, kersen, pruimen, meel en nog veel meer. U koopt het in een van de vele winkels vol met streekproducten rechtstreeks van de boer.

Uit het seizoen

Rechtstreeks kopen van het land heeft nog meer voordelen. In groente en fruit dat u in het seizoen eet zitten meer voedingsstoffen. Neem bijvoorbeeld spinazie. Dat is het hele jaar door verkrijgbaar. In het najaar bevat spinazie maar liefst 55% meer vitamine C. Dat is precies het moment dat het griepseizoen begint en u wel wat extra vitamine C kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor broccoli. In de zomer zit er juist weer meer bètacaroteen in groente en fruit dat dan wordt geoogst. Laat dat nou net het stofje zijn dat uw huid beschermt tegen de schadelijke invloed van zonnestralen. En, ook niet onbelangrijk, lokaal smaakt gewoon lekkerder!

Weten wat de beste keuze in welk seizoen is? Kijk dan op de seizoenskalender van het voedingscentrum. Wist u dat de hele schijf van vijf terug te vinden is in de omgeving van Purmerend?

Baby Groente Tas

Voor uw spruit geen potjes, maar de Baby Groente Tas: een wekelijkse ‘maaltijdtas’ voor uw baby! Elke week zitten er 2 verse groenten van de boer in, plus een recept. U maakt met 1 tas ongeveer 7 maaltijden en vriest deze in. Bij de eerste tas kunt u invriesbakjes en een staafmixer bestellen. Op de website babygroentetas.nl leest u meer over de Baby Groente Tas en kunt u checken of u de tas 8 weken gratis kunt ontvangen.