Ontwikkeling Purmer-Zuid Zuid

De gemeente wil langs de zuidoostgrens van de huidige Purmer-Zuid zo’n 1000 tot 1300 woningen toevoegen. Dat staat in de gebiedsvisie Oostflank die de gemeenteraad in april 2024 heeft vastgesteld.

Dit gebied, ook wel bekend als het ‘appeltje voor de dorst’, biedt ruimte om het aantal woningen in Purmerend uit te breiden. Dit is hard nodig. Binnen de huidige stadsgrenzen wordt al volop gebouwd, maar de gemeente verkent ook opties daarbuiten.

Een visie voor de Oostflank

Nadat de gemeenteraad in 2021 budget beschikbaar stelde voor een visie op de Purmer-Zuid Zuid heeft Burggolf, eigenaar van de golfbaan, aangegeven dat zij mogelijkheden zien om de hele golfbaan hierin mee te nemen. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft op een deel van de golfbaan al woningen gebouwd. Zij zien kansen om van de hele golfbaan een nieuwe woonlocatie te maken.

De gebiedsvisie voor de Oostflank is klaar en kunt u lezen op de website van de Oostflank. In de Oostflank gaan groen, natuur, wonen en vrijetijdsbeleving elkaar straks versterken. Het moet voelen als buiten wonen, maar wel Purmerends, dichtbij en goed verbonden met alle andere voorzieningen van de stad. In totaal komen er 5.000 tot 5.800 woningen bij, verdeeld over het terrein van de golfbaan (4.000 tot 4.500 woningen) en Purmer-Zuid Zuid (1.000 tot 1.300 woningen). Het Purmerbos blijft behouden en de natuur wordt versterkt. Lopen, fietsen en het gebruik van de snelle bus worden in de Oostflank gestimuleerd, maar er blijft voldoende ruimte voor het parkeren van de (deel)auto.

Interesse?

Op dit moment zijn er nog geen woningen of kavels te koop. U kunt zich nog niet inschrijven voor een woning in de Purmer-Zuid Zuid. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de Oostflank? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.