Ontwikkeling Purmer-Zuid Zuid

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om langs de zuidoostgrens van de huidige Purmer-Zuid zo’n 1000 tot 1300 woningen toe te voegen. De gemeenteraad heeft hiervoor in januari 2021 budget beschikbaar gesteld.

Dit gebied, ook wel bekend als het ‘appeltje voor de dorst’, biedt ruimte om het aantal woningen in Purmerend uit te breiden. Dit is hard nodig. Binnen de huidige stadsgrenzen wordt al volop gebouwd, maar de gemeente verkent ook opties daarbuiten.

Een visie voor de Oostflank

Nadat de gemeenteraad budget beschikbaar heeft gesteld voor een visie op de Purmer-Zuid Zuid heeft Burggolf, eigenaar van de golfbaan, aangegeven dat zij mogelijkheden zien om de hele golfbaan hierin mee te nemen. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling bouwt op dit moment op een deel van de golfbaan al woningen. Zij zien kansen om van de hele golfbaan een nieuwe woonlocatie te maken.

Omdat er ook veel andere ontwikkelingen aan de Oostflank van onze stad spelen heeft de gemeente besloten om een visie voor de hele Oostflank te maken in plaats van de eerder aangekondigde visie Purmer-Zuid Zuid. Niet alleen omdat er veel woningen bij komen in dit gebied, maar ook omdat natuur, open groene ruimte en een goede aansluiting voor verkeer en op openbaar vervoer door al deze ontwikkelingen nog belangrijker worden. Door een visie te maken, kunnen we goed kijken naar de combinatie wonen, natuur en recreatie. De concept gebiedsvisie is klaar en kunt u lezen op de website van de Oostflank.

Interesse?

Op dit moment zijn er nog geen woningen of kavels te koop. U kunt zich nog niet inschrijven voor een woning in de Purmer-Zuid Zuid. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Purmerend? Schrijf u dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente.