Herinrichting Burgemeester D. Kooimanweg

Bovenaanzicht van de impressie van het project

Er gebeurt veel in het Wagenweggebied. Het gebied verandert steeds meer van een bedrijventerrein naar een levendige, stadse wijk waar wonen, werken en verblijven samengaan. Om de openbare buitenruimte daar goed op aan te laten sluiten wordt de Burgemeester D. Kooimanweg opnieuw ingericht.

Voorlopig ontwerp

Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het voorlopig ontwerp van de herinrichting Burgemeester D. Kooimanweg. Hierin zijn ook de aansluitingen op de toekomstige nieuwbouw en de openbare ruimte van het project Kop van Wagenweg opgenomen. Het voorlopig ontwerp kunt u hieronder bekijken en in de BouwApp.

Wat gaat er veranderen?

De verkeerssituatie blijft in grote lijnen zoals het nu is. In het voorlopig ontwerp hebben we de volgende aanpassingen gedaan:

  • Een extra oversteek voor fietsers en voetgangers op de kruising Wagenweg/Kooimanweg, tegenover de appartementen aan de Lambertus Huisengastraat.
  • Een extra oversteek voor fietsers en voetgangers op de kruising Wagenweg/Kooimanweg, tegenover de parkeerplaats van de Lidl.
  • Aan het begin van de Wagenweg, bij de Lidl, komt een verkeersdrempel.
  • Het fietspad aan de kant van de nieuwe appartementen wordt 2 richtingen op. Hierlangs komt een groenstrook met gras en bomen.
  • De fietsoversteek bij de Albert Heijn schuin naar de overkant naar de appartementen aan de Lambertus Huisengastraat verdwijnt.
  • Tegenover de Wagenweg komt een nieuwe inrit naar de toekomstige appartementen. Aan de linkerkant van de inrit komen ondergrondse containers voor de toekomstige bewoners. Aan de rechterkant komt een groenstrook met bomen.

Planning voor de uitvoering

Op 23 april organiseerden wij een bijeenkomst voor bewoners en bedrijven. Hierin informeerden wij over de herinrichting van de Burgemeester D. Kooimanweg. Er waren 47 personen aanwezig tijdens deze avond. Over het nieuwe ontwerp waren de reacties over het algemeen positief, maar er waren ook vragen uit de buurt. Deze vragen gingen vooral over de tijdelijke inrichting tijdens de bouw, de toekomstige bouw en de in- en uitrit van de Veilinghof. Tijdens de avond hebben we veel feedback ontvangen. We gaan kijken wat we hiervan kunnen verwerken in het definitieve ontwerp. We gaan bijvoorbeeld in gesprek met Lidl over de toegang voor fietsers en voetgangers aan de Kooimanweg. We verwachten het definitieve ontwerp rond oktober, november klaar te hebben. We delen deze dan via onze website en de BouwApp.

Ontwikkelingen Wagenweggebied volgen?

In de BouwApp zijn de ontwikkelingen in het Wagenweggebied te volgen.

  • Download de BouwApp via Google Play of de Apple Store en installeer de app.
  • Ga naar 'ontdek' en zoek op 'gemeente Purmerend'. Selecteer een project en klik op 'volgen'.
  • U blijft nu automatisch op de hoogte.

Contact