Dagbesteding

Wie door een lichamelijke of psychische beperking moeite heeft met de dag invulling kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor dagbesteding.

Bij dagbesteding gaat u een of meerdere dagdelen per week naar een instelling. Daar volgt u in groepsverband activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld bewegen, creativiteit, budgetteren, geheugentraining, gezamenlijk koken en eten.

Het doel is dat u in uw eigen omgeving kunt blijven wonen, mee kunt blijven doen in de maatschappij en contacten heeft met anderen. Dagbesteding ontlast bovendien mantelzorgers.

Voor wie?

U komt pas in aanmerking voor dagbesteding als andere oplossingen niet of niet voldoende geschikt zijn. Als u nog in staat bent naar school te gaan of (aangepast) werk te doen, komt u niet in aanmerking voor dagbesteding.

Waar

De gemeente heeft met een groot aantal zorgaanbieders contracten afgesloten voor dagbesteding. Bekijk de lijst van zorgaanbieders voor dagbesteding.

Onder voorwaarden kunt u ook kiezen voor een Persoonsgebonden budget (Pgb) waarmee u zelf de hulp kunt inkopen bij een geregistreerde aanbieder naar eigen keuze.

Kosten

Voor deze Wmo-voorziening betaalt u geen eigen bijdrage.

Contact

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Loket Wmo.